Een rustig bos - dierencrematorium heerhugowaard

Een waardig afscheid: Hond crematie bij Dierencrematorium Heerhugowaard

Op deze pagina hebben we het over hond crematie en de diensten aangeboden door het Dierencrematorium Heerhugowaard. Of je nu recentelijk afscheid hebt moeten nemen van je trouwe metgezel of gewoon geïnteresseerd bent in het proces, wij zijn er om je te informeren en te begeleiden tijdens deze emotionele periode.

 

Waarom hond crematie?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun geliefde viervoeter te laten cremeren. Allereerst kan het voor sommige eigenaren troost bieden om op deze manier afscheid te nemen van hun trouwe metgezel. Door de as te bewaren of uit te strooien op een speciale plek, blijft de hond altijd dicht bij hen.

Daarnaast kan het praktisch gezien ook handiger zijn om te kiezen voor hond crematie. Zo hoeven er geen zorgen gemaakt te worden over eventuele begraafplaatsen of onderhoud daarvan. Ook kan het fijn zijn als men gaat verhuizen dat ze hun trouwe viervoeter mee kunnen nemen, zonder dat er sprake is van grafverhuizing.

Na de crematie krijgt u de keuze om de as te bewaren in een urn naar keuze of deze uit te strooien op ons speciale dierencrematorium terrein. Ook is er de optie om een assieraad te bestellen waarin een klein gedeelte van de as in bewaard kan worden, zodat uw trouwe viervoeter altijd dicht bij u blijft.

 

De verschillende opties voor een waardige hond crematie bij Dierencrematorium Heerhugowaard

Er komt een moment in het leven van elke hondenbezitter dat we afscheid moeten nemen van onze trouwe viervoeter. Het is een pijnlijk en verdrietig moment, maar het is belangrijk om onze geliefde huisdieren een waardig afscheid te geven. Bij dierencrematorium Heerhugowaard begrijpen we hoe moeilijk dit kan zijn en daarom bieden wij verschillende opties voor een waardige hond crematie.

Allereerst bieden wij de individuele crematie aan. Dit betekent dat uw hond alleen gecremeerd wordt. De as die overblijft is alleen van uw huisdier en wordt opgevangen in een asbus welke in de prijs is inbegrepen. Deze kunt u na de crematie, op afspraak ophalen.

Daarnaast bieden wij ook separaat cremeren aan. Bij deze methode wordt uw huisdier samen met andere dieren, maar wel volledig gescheiden gecremeerd. Ook hierbij ontvangt u de as van uw huisdier.

Als laatst bieden wij collectieve crematie aan. Dan wordt uw huisdier gecremeerd in een groep van maximaal 5 andere dieren, gelijktijdig naast elkaar in de oven. U kunt bij deze vorm geen as terugontvangen. Wij verzorgen het uitstrooien van de as over ons strooiveld.

 

Lees hier meer over onze dieren crematie.

 

Het belang van afscheid nemen en rouwverwerking na het overlijden van uw geliefde hond

Het overlijden van een geliefde hond is een moeilijke en emotionele gebeurtenis voor veel mensen. Onze trouwe viervoeters maken deel uit van ons gezin en brengen vaak jarenlang vreugde en liefde in ons leven. Daarom is het belangrijk om op een waardige manier afscheid te nemen van onze geliefde hond en om het rouwproces op een goede manier te doorlopen.