De afscheid tafel van Dierencrematorium Heerhugowaard

Uw huisdier laten inslapen

Een huisdier hebben is leuk, maar vroeg of laat overlijdt uw trouwe vriend. Jammer genoeg gaat het bij sommige dieren op een vervelende manier achteruit, omdat ze zo ziek en ellendig zijn. U kunt er dan voor kiezen om uw huisdier uit zijn lijden te verlossen en in te laten slapen.

Wat is euthanasie?

Uw huisdier laten inslapen wordt ook wel euthanasie genoemd. Euthanasie betekent letterlijk ‘goede dood’. Het is een pijnloze en snelle manier om uw huisdier in te laten slapen. Dit wordt alleen gedaan wanneer uw dier zoveel pijn heeft of zo ziek is, dat verder leven alleen maar lijden betekent.

Bij dieren wordt euthanasie verricht door het geven van twee injecties. De eerste injectie bevat een slaapmiddel. De tweede injectie bevat een middel waardoor de ademhaling en de hartslag stoppen en uw dier overlijdt.

Wanneer is euthanasie de juiste keuze?

Euthanasie is de juiste keuze wanneer uw huisdier geen dierwaardig leven meer kan leiden. Bijvoorbeeld omdat uw huisdier niet meer eet, niet meer pijnloos kan bewegen, omdat het niet meer reageert op andere dieren en mensen of gewoon omdat het dier heel veel pijn heeft.

Bij de dierenarts of thuis

Heeft u de beslissing genomen om uw huisdier te laten inslapen? Dan is het belangrijk om een afspraak te maken met de dierenarts. U kunt ervoor kiezen om euthanasie bij de dierenartspraktijk of bij u thuis te laten verzorgen. Kiest u ervoor om euthanasie thuis plaats te laten vinden, dan biedt u uw huisdier een waardig afscheid in zijn vertrouwde omgeving. Hiervoor wordt ruim de tijd genomen door de dierenarts, zodat u en eventuele (klein)kinderen nog genoeg tijd hebben om afscheid te nemen.

Gedenkwaardig afscheid nemen bij Dierencrematorium Heerhugowaard

Na het laten inslapen van uw huisdier kunt u bij Dierencrematorium Heerhugowaard terecht voor een gedenkwaardig afscheid. Wij bieden twee manieren om uw overleden huisdier te cremeren: individueel, separaat of collectief.

Wanneer u voor een collectieve crematie kiest, wordt uw huisdier met meerdere dieren tegelijk gecremeerd. Kiest u voor een individuele crematie, dan wordt uw huisdier alleen gecremeerd. Het voordeel van een individuele crematie is dat u de as van uw huisdier kunt bewaren of kunt uitstrooien op een door u gewenste plek.

Uw huisdier laten inslapen en meer weten over de mogelijkheden van ons dierencrematorium? Neem vrijblijvend contact met ons op.