Vogels vliegen naar de horizon afscheid huisdier

Wanneer bent u klaar voor een nieuw huisdier na overlijden vorige maatje.

Na het overlijden van een huisdier rijst na verloop van tijd de vraag: en wat nu? Komt er op termijn een nieuw huisdier of juist niet? En wanneer bent u, nadat uw huisdier is overleden, klaar voor een nieuw huisdier? Wij zetten graag de belangrijkste, praktische zaken voor u op een rij.

Wel of geen nieuw huisdier?

De allerbelangrijkste vraag die u uzelf moet stellen is of u wel of geen nieuw huisdier wilt. Het blijft natuurlijk onmogelijk om uw verloren huisdier te vervangen. Maar u kunt, wanneer u er klaar voor bent, wel voor een nieuw maatje kiezen. Of misschien besluit u om praktische redenen wel om geen nieuw huisdier te nemen of moet u er simpelweg niet aan denken. Allemaal afwegingen die belangrijk zijn om te maken, alvorens u de beslissing neemt.

In de periode van actief verdriet verklaren velen nooit meer een ander huisdier te zullen nemen. Maar in zeven van de tien gevallen wordt er toch weer een nieuw huisdier aangeschaft. Meestal binnen een jaar nadat het vorige huisdier is overleden.

Helpt een nieuw huisdier bij verdriet?

Het is geen goede reden om een nieuw huisdier te nemen om het verdriet van uw overleden huisdier weg te nemen. Het wegstoppen van emoties door energie en liefde in een ander huisdier te investeren laat uw verdriet niet verdwijnen. Het rouwproces is enorm belangrijk en wordt hierdoor alleen maar vertraagd.

Mijn huisdier mist zijn maatje, wat nu?

Had u nog een huisdier en mist het achtergebleven huisdier zijn of haar maatje? Dan kan het voor het welzijn van het achtergebleven dier belangrijk zijn om een nieuw maatje te zoeken. Houd er wel rekening mee dat dit niet voor ieder dier opgaat en dat niet zomaar elk dier past: ze moeten een goede combinatie vormen en vaak langzaam aan elkaar wennen.

Neem de tijd

Het is erg belangrijk om echt de tijd te nemen om na te denken of u wel of geen nieuw huisdier wilt. Ga na wat voor dier het beste past bij u, uw leeftijd en uw leefomstandigheden. Een nieuw huisdier heeft u namelijk niet maar voor even. Het wordt uw nieuwe beste vriend.

Bij Dierencrematorium Heerhugowaard voorzien we u graag van een passend, persoonlijk advies.