Vergoeding crematie dierenverzekering

Het krijgen van een vergoeding voor de crematiekosten via de dierenverzekering

Is uw geliefde huisdier jammer genoeg overleden? Heeft u dan al eens aan een crematie gedacht? En wist u dat, wanneer u uw huisdier heeft verzekerd, de kans groot is dat de crematiekosten via uw dierenverzekering worden vergoed? Bij Dierencrematorium Heerhugowaard zetten we het graag voor u op een rijtje.

Wat is een dierenverzekering?

Een (huis)dierenverzekering is een verzekering die de kosten van bijvoorbeeld een medische behandeling of medische hulpmiddelen vergoedt. Sinds 2013 is het in Nederland ook mogelijk om een huisdierenverzekering af te sluiten voor honden, katten, konijnen en papegaaien. Het afsluiten van een huisdierenverzekering is overigens niet verplicht.

Aanvullende dekking

Met een aanvullende dekking behoort een vergoeding crematiekosten bij verschillende dierenverzekeringen zeker tot de mogelijkheden. De ene verzekeraar vergoedt de volledige kosten, de andere een bepaald percentage. Het kan ook zo zijn dat u een vast bedrag krijgt uitgekeerd, waarmee u dan vervolgens de crematie van uw huisdier kunt betalen. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen wordt zelfs het vervoer vergoed.

De verschillende verzekeringsmaatschappijen

Er zijn verschillende verzekeringsmaatschappijen waarbij u een dierenverzekering kunt afsluiten. Hieronder hebben we de verschillende aanbieders, inclusief de eventuele aanvullende pakketten die nodig zijn voor een vergoeding van de crematiekosten, voor u uiteengezet.

VerzekeraarVergoedingExtra kosten per maand
HemaCrematie + vervoer€ 1,89
PetplanCrematie + vervoer€ 2,32
OhraCrematie + vervoer (met een maximum)€ 3,28
ProteqHond € 150,- / Kat € 125,-€ 8,62
InsharedHuisdier & Zorg (50%) / 50% van de kosten / Huisdier & Zorg (100%) / 100% van de kosten€ 20,24

Bekijk de website van de betreffende verzekeringsmaatschappijen voor meer informatie over een eventuele vergoeding van de crematiekosten en de bijbehorende extra kosten per maand.

Meer informatie?

Heeft u vragen over uw dierenverzekering of over ons dierencrematorium? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.