Huisdier overleden - waar moet u allemaal aan denken?

Huisdier overleden: waar moet u allemaal aan denken?

Het overlijden van een huisdier is voor velen een verdrietige gebeurtenis. Het is dus belangrijk om op een liefdevolle manier afscheid te nemen. Maar waar moet u allemaal aan denken als uw huisdier is overleden? Wat moet er allemaal worden geregeld? Dierencrematorium Heerhugowaard zet het graag voor u op een rijtje.

Wanneer uw huisdier is overleden, kunt u ervoor kiezen om deze te laten cremeren, te begraven of om achter te laten bij een dierenarts.

Cremeren

Wanneer u uw huisdier wilt laten cremeren, heeft u bij Dierencrematorium Heerhugowaard de keuze uit een individuele crematie, separate crematie of een collectieve crematie. Bij een collectieve crematie wordt uw huisdier met meerdere dieren tegelijkertijd gecremeerd. Het grootste nadeel hiervan is dat het niet mogelijk is om de as van uw huisdier terug te krijgen.

De mogelijkheden bij een individuele crematie zijn uitgebreider. Uw huisdier wordt alleen gecremeerd en de as die overblijft, kunt u dus mee naar huis nemen. Hierna kunt u zelf een mooie en gedenkwaardige rustplek kiezen.

Begraven

Wilt u uw huisdier graag in uw eigen tuin begraven? Neem dan voor de zekerheid altijd even contact op met uw gemeente. Het beleid met betrekking tot het begraven van een huisdier verschilt namelijk per gemeente, maar behoort zeker wel tot de mogelijkheden. Begraven in uw eigen tuin is erg persoonlijk, een prachtig afscheid. En uw huisdier blijft altijd dichtbij.

Achterlaten bij de dierenarts

De laatste mogelijkheid is om uw overleden huisdier achter te laten bij de dierenarts. Uw dierenarts zorgt vervolgens voor een respectvolle verwerking.

Wel of niet vergoed?

Heeft u een dierenverzekering voor uw huisdier afgesloten? Dan kan een eventuele aanvullende dekking ervoor zorgen dat de kosten van een crematie (gedeeltelijk) worden vergoed. Ook kan het vervoer, dat door ons wordt verzorgd, worden vergoed. Vraag het voor de zekerheid even na bij uw verzekeringsmaatschappij.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een dierencrematie wanneer uw huisdier is overleden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *