Een subtiele herinnering: Ashanger bij Dierencrematorium Heerhugowaard

Ashangers zijn speciale sieraden die ontworpen zijn om het as van een dierbare te bewaren. Ze worden vaak gebruikt als herinneringssymbool en bieden troost in moeilijke tijden. Een ashanger is meestal klein en subtiel, waardoor het discreet gedragen kan worden aan een ketting. Het delicate ontwerp van deze ashangertjes maakt ze geschikt voor dagelijks gebruik en past bij elke outfit. Deze gedenksieraden kunnen zowel door mannen als vrouwen gedragen worden, waardoor ze een persoonlijke manier bieden om de herinnering aan een geliefde levend te houden. Ashangers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals zilver, goud of glas, afhankelijk van de individuele voorkeur en smaak. Met behulp van een kleine opening aan de bovenkant kan het crematie-as veilig opgeborgen worden in de ashanger, waarbij het altijd dicht bij je hart blijft.

Een ashanger van Dierencrematorium Heerhugowaard

Bij Dierencrematorium Heerhugowaard begrijpen we als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om afscheid te nemen van uw geliefde huisdier. Daarom bieden wij verschillende soorten ashangers aan als subtiele herinnering aan uw overleden dierbare.

Een ashanger is een sieraad waarin een kleine hoeveelheid as van uw huisdier bewaard kan worden. Hierdoor kunt u altijd een stukje van uw geliefde huisdier dichtbij u dragen en zo de mooie momenten samen blijven herinneren.

Kleuren en vormen ashangers

Bij ons crematorium heeft u de keuze uit verschillende soorten ashangers, waaronder zilver, goud, roestvrij staal en hout. Elk materiaal heeft zijn unieke eigenschappen en uitstraling, waardoor er voor iedere voorkeur wel een geschikte hanger te vinden is.

Onze zilveren ashangers zijn verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Zo hebben we onder andere hartvormige hangers, maar ook ronde of ovale varianten. Het zilver geeft de hanger een elegante uitstraling en is zeer geschikt voor wie op zoek is naar een tijdloos sieraad. Voor wie liever gaat voor wat meer kleur en warmte, biedt ons crematorium ook gouden ashangers aan. Deze zijn verkrijgbaar in geelgoud of witgoud.

Daarnaast hebben we ook roestvrij stalen ashangers in ons assortiment. Dit materiaal is zeer duurzaam en heeft een moderne uitstraling. De hangers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals hartjes, klavertjesvier of kruisjes.

Hoe kan een ashanger helpen in tijden van rouw?

Een ashanger kan een troostende en waardevolle herinnering zijn tijdens het rouwproces na het verlies van een geliefd huisdier. Het is een klein, subtiel sieraad dat gevuld kan worden met de as van uw dierbare viervoeter en zo altijd dichtbij u kan dragen.

Wanneer u ervoor kiest om uw huisdier te laten cremeren bij Dierencrematorium Heerhugowaard, heeft u de mogelijkheid om een ashanger te laten maken. Deze hangers worden met veel zorg en aandacht vervaardigd door onze professionele medewerkers. Zo kunt u erop vertrouwen dat de as van uw trouwe metgezel op respectvolle wijze wordt verwerkt in de hanger.

Maar hoe kan een ashanger nu precies helpen tijdens het rouwproces? Allereerst biedt het dragen van een ashanger troost en steun. Het voelt alsof uw huisdier nog steeds dichtbij u is en dit kan helpen bij het verwerken van verdriet en gemis. Daarnaast is het ook een mooie manier om uw huisdier te herdenken en te eren. U kunt de hanger bijvoorbeeld combineren met andere sieraden of aan een ketting hangen die speciaal voor deze gelegenheid gemaakt is.

Een ander voordeel van een ashanger is dat het discreet is. Niet iedereen hoeft te weten wat er in de hanger zit, tenzij u ervoor kiest om dit te delen. Dit maakt het mogelijk om op subtiele wijze toch verbonden te blijven met uw overleden huisdier, zonder dat dit direct zichtbaar is voor anderen.

Daarnaast kan een ashanger ook helpen bij het creëren van een speciale herinneringsplek in huis. U kunt de hanger bijvoorbeeld plaatsen op een mooi plekje in uw woning of tuin, samen met foto’s en andere herinneringen aan uw huisdier. Op die manier heeft u altijd een fysieke plek waar u even tot rust kunt komen en terug kunt denken aan de mooie momenten die u samen hebt beleefd.

Kortom, een ashanger kan op verschillende manieren helpen tijdens het rouwproces na het verlies van een geliefd huisdier. Het biedt troost en steun, geeft de mogelijkheid om op subtiele wijze te blijven herdenken en kan helpen bij het creëren van een speciale herinneringsplek.

 

Bekijk al onze assieraden hier.